Jihlavský Fler jarmark se tento rok konal 2. 11. 2019 opět v prostorách DKO Jihlava. Jak už bývá naším zvykem, opět jsme rozšířili prodejní prostory. Tentokrát jsme využili i balkonu společenského sálu a baletní sál. Díky tomuto rozšíření jsme mohli návštěvníkům nabídnout 138 prodejců včetně občerstvení.

Tento rok se jednalo o 7. prodejní akci. První akce byla v roce 2015 - předvánoční, na které představilo své výrobky kolem 40 prodejců umístěných pouze v předsálí divadelního sálu. Z prvu byly jarmarky dvakrát ročně- jarní a vánoční. Poté, co jsme v roce 2017 po postupném rozšiřování obsadili i společenský sál, jsme se rozhodli pro organizaci pouze jednoho velkého jarmarku za rok.

Návštěvnost jarmarku je s každou následující akcí vyšší a vyšší. Je znát, že už je akce zavedená a lidé si již zvykli na možnost nakoupit převážně ruční výrobky přímo od výrobce. Náš „živý turniket“ napočítal tento rok 4200 návštěvníků. Nejvyšší počet byl první hodinu (mezi 9:00-10:00h). Mezi 12:00-13:00h – v době obědů – si prodejci mohli trochu oddychnout a nabrat síly na odpolední prodej. Ten již nebyl tak silný, co se týče návštěvnosti, ale i tak během poslední hodiny bylo krásných 200 návštěvníků.

Mapka prodejců, kteří u nás prodávali

 

Jak můžete vidět na mapě, prodejci k nám přijeli doslova z celé republiky. Máme z toho velikou radost, že je náš jarmark tak vyhlášený.

Jak již bylo uvedeno, návštěvníci si mohli nakoupit u 138 prodejců. Věříme, že z takového množství si každý jistě vybral, co potřebovat. Nejvíce prodejců mělo  dekorace (19%), dále to byly módní doplňky (16%), textil (16%) a šperky (15%). Naopak nejméně prodejců jsme měli se dřevem, se sklem, se svíčkami, s drogerií a papírem. Každý z prodejců od nás obdržel placku s naším logem. Můžete tak našeho prodejce poznat na dálku.

I tento rok měli někteří prodejci připraveny pro děti i dospělé dílničky. Celkem se jednalo o 23 různorodých dílniček. Největší úspěch měla dílnička od prodejce Libebit, kde jste si mohli vykrojit mýdlo. S druhým největším počtem dílniček byl prodejce Zuku2, kde se vyráběly drátěné dekorace a třetí nejoblíbenější dílničkou bylo oblíbené sypaní mandel od prodejce s přezdívkou jitka.m. V dalších dílničkách jste si mohli vyrobit např. placku, navlékat korálky, malovat různé sádrové odlitky atd.

Za tři splněné dílničky si tvořivci vyzvedli tombolu, která je tvořena jak ze sponzorských darů tak i výrobků samotných prodejců. Podle odevzdaných lístečků bylo splněno 647 dílniček a vydáno bylo 215 taštiček s tombolou. Snad takto děti (ale i dospělé) inspirujeme k ruční tvorbě, což je také cílem tomboly.

Občerstvení nám zajišťovala v salonku kavárna Paseka a paní Lea Nerudová se svými Božskými palačinkami. Druhé občerstvení pak bylo umístěno na balkoně společenského sálu, kde se o dobrou kávu a něco sladkého na zub postarala kavárna Káva na knopp. Na balkoně byl také umístěn druhý dětský koutek.

Na závěr bychom Vám všem chtěli poděkovat. Děkujeme návštěvníkům, prodejcům, sponzorům - Fler, Elektro Lates, Muzeum autíček, Javab, Domácí svíčky, město Jihlava- i DKO Jihlava za možnost provádět zde tak skvělou akci. Děkujeme Vám i za Vaše reakce - jak ve Fler klubu tak i na Facebooku. Vaše zpětná vazba nám umožňuje akci zdokonalovat. Již nyní máme domluvený termín příštího jarmarku. Pokud si nechcete nechat ujít 8. prodejní akci Jihlavského Fler jarmarku, poznamenejte si datum 21. 11. 2020. Budeme se na Vás těšit.

Za organizační tým

PeeDee- Petra Paříková

 

 Několik fotografií na závěr

Více fotografií bude zveřejněno na našem facebooku.