Chtěla jsem ji došít už před mnoha dny, ale povedlo se mi to až dnes. Nakonec nemám zpoždění já, ale jaro. Nemusím být ve všem první a byla bych radši, kdyby tu už bylo.

image

Klučičí mikina vel. 116 je z teplákoviny, jednobarevné tmavě modré a maskáčové v modrých odstínech. Pružné lemy jsou z tohoto úpletu, který má stejnou barvu jako jednobarevná teplákovina. Mikina má raglánové rukávy a  je rozepínací. U krku je zakončená širokým lemem, chránícím krk,  a má prodlouženou délku, aby zahřívala záda, i když si dítě hraje v dřepu nebo jezdí na kole. Nezbytné kapsy nekončí v dolním lemu, ale jsou založené samostatně nad ním, aby mikina nebyla v předním dolním švu tak silná a po vyprání rychleji schla.

Chlapeček z ní byl nadšený (nejvíc z toho maskáčového vzoru samozřejmě :)). "Takovou jsem si vždycky přál, moc se mi líbí! Můžu si jí zítra vzít do školky?" Nekecám. Musím si tu radost užít, než začne všechno, hlavně mnou ušité oblečení, považovat za trapné a nemožné :).

Ušít mikinu je jen o trošku těžší než ušít tričko. A to je velmi jednoduché :). Jde to i bez overlocku (a z hlediska funkce ušitého oblečení zcela srovnatelně s ním). Tady si můžete přečíst jak.

Brzký příchod jara Vám přeje Mamiko

image