Náhrdelník Divoká láska vznikl jako soutěžní výrobek do FreeForm Challenge, kterou organizue gianelle. Na tuto soutěž jsem narazila v červenci, což je v době, kdy jsem korálky ve své tvorbě  začínala používat ve větší míře. Soutěž mě zaujala a protože mám ráda výzvy, rozhodla jsem se zúčastnit. Samozřejmě jsem měla v plánu, že si techniku freeform šperku nejprve vyzkouším, a pak teprve se vrhnu na soutěžní výrobek. Jistě ale tušíte, jak to nakonec dopadlo - čas utíkal rychle, termín se blížil a na nějaké zkoušení nebylo kdy. Takže jsem to riskla a můj soutěžní výrobek byl také mým prvním šperkem tohoto typu :-)

Ráda bych vám teď představila, jak se klubal na svět. A zároveň se omlouvám za sníženou kvalitu některých fotek. Náhdrdelník vznikal především po večerech a nocích, takže dobrých světelných podmínek bylo pomálu.

Měla jsem k dispozici freeform směsku korálků (tu jsme měli všichni stejnou) v překrásné kombinaci červené, tyrkysové a měděné.

Jasnou volbou byla kombinace korálků a vlny. Uplstila jsem si proto tyrkysovou plsť s červeným a hnědým žíháním jako základ svého šperku, a také různě dlouhé dredíky v tyrkysové a červené barvě.

O podobě šperku jsem dlouho přemýšlela a několikrát ji měnila. Nakonec jsem se ale stejně vrátila k původnímu nápadu - plstěnému srdíčku, částečně pošitému korálky. Takže jsem si vybrala tu správnou část plsti, kde se mi barevné žíhání nejvíce zamlouvalo a obšila jsem si tvar srdíčka korálky. Poté jsem dovnitř připlstila  několik plastických prvků.

Poté nezbývalo než pravou polovinu srdíčka pomalu vyplnit korálky, občas vystoupat na plasticky plstěné prvky, pěkně korálek po korálku. Následně jsem mírně pošila i levou stranu srdce.

 Srdíčko jsem opatrně vystříhla a podšila umělou semiší Alcantara.

Pak byl na řadě řetízek. Rozhodla jsem se ušít jednoduchou spirálu, do které zakomponuji plstěné dredíky. Připravila jsem si sice jak kousky v tyrkysové, tak v červené barvě, ale nakonec jsem zvolila jen ty tyrkysové.

  

Nakonec zbývalo už jen srdíčko přišít ke spirále pomocí dalších několika korálků.

A pak už jen náhrdelník reprezentativně nafotit a odeslat :)

     

V soutěži nakonec můj náhrdelník obsadil krásné 11.-12. místo z 41 účastníků. Pro některého to může být hluboko, pro mne je to však úspěch a pocta, obzvlášť v takové konkurenci zkušených korálkářek.

 A protože soutěž již skončila, je náhrdelník již dostupný i zde :-)