51. soutěžní kolo klubu  „Tvoříme šperky z cínu“, ve kterém jsme si pohrály s netradičními komponenty skončilo a má své vítězky. A tentokrát to nejsou tři, ale hned čtyři ženské na bedně. Hlasování bylo velmi těsné, takže máme na třetím místě dvě cínařky se shodným počtem hlasů.

 

  • Vyhrála Therapy, jenž použila do šperku svůj suvenýr z dovolené a to ziskem 46-ti hlasů.
  • Na druhé místo se probojovala WASO se svým Žezlem noční královny, kterému vévodí velký šroub :-), ta získala 41 hlasů.
  • A na třetím místě společně stojí Dag a zanky, které dosáhly stejného počtu hlasů  a to 40 - Dag propojila exotické dřevo s cínem a zanky přidala k cínu zaplstěnou vlnu.

 

Děkujeme všem, kdo jste se účastnily jak soutěže, tak hlasování - patří Vám velký dík.

 A tady už máme vítězky a jejich slova, co je vedlo k vytvoření tohoto šperku.

 

Therapy

Při výrobě tohoto šperku jsem skloubila lásku ke všemu přírodnímu a k cestování. Ať jedu, kam jedu, z cest si vždy dovážím přírodniny: kameny, plody, větvičky, listy, mušle... Prostě to, co mě cestou cvrnkne do nosu či se jen prostě objeví před očima. Příroda poskytuje mnoho krásných darů, a ty jsou mi mnohem bližší než suvenýry z klasických obchodů pro turisty. A tak jsem si před lety přivezla tyto nádherné plody eukalyptu z Korsiky, což je krásný ostrov, který rozhodně stojí za procestování. Když jsem přemýšlela, jaký netradiční komponent zahrnout do šperku z cínu, prošla jsem své zásoby a narazila na tyto plody eukalyptu. K mému velkému překvapení mají drážku, která mi velmi pomohla v umístění plodu do cínového základu. I tak ale bylo třeba dávat velký pozor, aby se plod nepopálil a neponičil chemikáliemi. Povedlo se:-)

Bonusem tohoto šperku je krásná vůně, která se i po letech z plodu vine.

 

WASO

 Tak jsem přemýšlela a přemýšlela, co za netradiční materiál použít do této soutěže. "Kůže - to asi ne, splálím ji jak se znám". "Sklo - moc obyčejné". A tak jsem při tom přemýšlení si a vánočním uklízení otevřela skříň a "AUVAJS" vypad mi někde z vrchní police, kde je nářadí, na hlavu celkem slušně velký vrut - 8 cm. A v hlavičce se rozsvítilo. "Toto je přece ten správný netradiční materiál". "Co s tím"? A už jsem byla ve svých kamínkových krabičkách a vymýšlela. Úklid, neúklid až mi jeden krásný kulatý grantát sedl na hlavičku vrutu jako .... :o) A byl tu nápad, který jsem hned večer zrealizovala. A vykoukl na svět amulet-žezlo noční královny.

Dag

 Do svého šperku jsem zakomponovala toto dřevo, protože mě přitáhlo svou strukturou a barevností a navíc umocnilo kontrast s tyrkysovým chryzokolem.

zanky

Tento šperk vznikl proto, že mám ráda jak cínované šperky, tak kousky ze zaplstěné vlny. A v zimě někdy vzniká problém, že větší náhrdelník může na hrudi studit. Tak jsem vyrobila tento hřejivý cínovaný šperk  a protože zima bývá často pošmourná, tak je ve veselých barvách, aby své majitelce rozjasnil svět kolem ní.

 

A na co se můžete těšit příští 52. kolo? Téma pro příští kolo je: „Vánoční a zimní tématika“  Uzávěrka 52. kola bude 31.1.2016  ve 22.00.

Na všechny minulé soutěže se můžete podívat v našem klubovém profilu Jak to vidí cínařky.

 

A zde je ještě souhrnný přehled toho, co vzniklo pro 51. kolo soutěže: