Po krátké odmlce se opět hlásíme s In-spirare iniciativou čtyř klubů. Další kolo máme úspěšně za sebou, a proto přináším krátké shrnutí a ohlédnutí za recyklací a upcyklací ve špercích.

Téma tentokrát znělo: "Recyklovaně aneb od starého k novému"
a obsahuje v sobě využití libovolného recyklovaného materiálu, součástky nebo jeho částí pro výrobu šperku.

Povoleno bylo i o využití starého předmětu, který v minulosti nebyl šperkem ani jeho součástí.


Více se o tomto kole můžete dočíst v článku, ve kterém jste se mohli s tématem recyklace a upcyklace seznámit a dát nám vědět, jak se vám naše šperky líbili.

Souhrn všech šperků, které se účastnily "recyklačního" kola In-spirare:  

Které šperky se staly vašimi nejoblíbenějšími?

 Zde jsou  ty, které od vás dostaly nejvíce "líbitek" tedy udělení "líbí se mi" za každý ze čtyř zúčastněných klubů / technik. Děvčata jsem rovněž požádala o krátký komentář k tomu, jak se jim téma líbilo a jak se jim dařilo s recyklací či upcyklací ve výrobě šperků.

Želmíra a náhrdelník "Jarošov ... :-D"

 Téma soutěže jsem přečetla s úsměvem.Teď mohlo vzniknout cokoli,třebas i nenositelného,naprosto ulítlého a přesto pořád se držícího tématu.Že je mi téma blízké vzhledem k tomu,že ráda procházím bazary bylo víc než jisté,tak ještě ten nápad!No nakonec přišel.Bonusem pro mne je,že jedna dáma v něm,opravdu,vidí šperk hodný nošení.Kdo by to do něj řekl,do otvíráku?! :-D

AT a její "Po babičce"

Od doby mého šicího období jsem sběratelka knoflíků. Co kdyby se někdy takový knoflíček hodil... A tak jsem jsem se probírala těmi mými "poklady" a ejhle... skleněný knoflíček z babiččny blůzky. Ten dělal parádu někdy v polovině minulého století. A tak doufám, že náramek někoho potěší a bude dělat parádu ještě nějaký ten rok.

maatja.beads a její náhrdelník "Palomina"

Téma Recyklovaně aneb od starého k novému mne zaujalo, ale dlouho nepřicházel žádný zajímavý nápad. Až když už se blížil termín ukončení vkládání šperků, to přišlo.. "Vždyť to mám každý den na očích!!" :) Každý den mi materiál na šperk prochází rukama.. Moje dvě dcerky jsou poměrně divoké malé slečny, oblečení, z kterého už vyrostou, většinou nemůžu posílat dál, protože věčně všechno rozedřou. A tak mi na stole skončily i jedny ošoupané a děravé džíny, a bylo jasno. Tu nejzajímavější část - kapsy - jsem si hned odstřihla a začala různě skládat. Vize byla jasná, jen ten materiál mi dal zabrat.. Prošívat jehlu s korálky skrz poměrně tuhou džínovinu bylo náročnější, než jsem čekala. Ale přesto s výsledkem a finálním zdobením jsem byla spokojená, a hlavně, na krku se nosí senzačně :)

Melvys - a její "Náhrdelník pro štěstí"

 

Náhrdelník je vytvořen v mých oblíbených barvách a to je modrá ve všech odstínech. Vybrala jsem si pro tvorbu knoflíky protože nám evokují štěstí a to potřebuje každý z nás.

Knoflíky jsem získala zajímavým způsobem. Maminka mého kamaráda rušila galanterii a tak se mě zeptala, jestli bych nechtěla nějaké knoflíky? Samozřejmě, že chtěla. Když jsem přijela na místo nějaké si vybrat, tak mi bylo zděleno, že co si nevezmu tak jde zítra do kontejneru.To jsem nemohla dopustit! V hlavě se mi začaly rodit nápady co všechno s tím obrovským množstvím knoflíků vytvořím, jak je zrecykluji.Knoflíkový náhrdelník, knoflíková kabelka, knoflíkové rámečky na fotky,....Náhrdelník byl první z nápadů, který díky této soutěži nezůstal pouze u nápadu,ale hned jsem ho také zrealizovala.

Nosit štěstí přímo na sobě v podobě šperku mi přišlo, jako vtipný a originální nápad.

 A už úplně na závěr připomenu téma dalšího kola, na které se můžete těšit cobydup!

 Prsten, jejž nikdo nepřehlédne - velký dekorativní kousek.

 

Nastavíte-li u sebe také hlídání novinek na tomto profilu, informace vám budou chodit přímo do vašich "Událostí" a nic vám neujde.