Výbuch mužova smíchu mě přitáhl z kuchyně do obýváku. V Receptáři prima nápadů učili národ vysazovat kopřivy. Návod na tinkturu jsme už neposlouchali - roky ji vyrábím a  smetla nás bouřlivá debata, zda-li se kopřivám v satelitech bude dařit a nakolik budou zdraví prospěšné - vyuzené výfukovými zplodinami aut a travních sekaček...

Dnes mě zaměstnalo jiné téma. Ráno jsem vyrazila do odlehlé lesní lokality na smrkové výhonky. Sirup z nich usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Do třílitrové sklenice jich potřebuju cca kilo. Nejlepší jsou ty, které měří okolo pěti centimetrů. Obsahují éterické oleje  a minerální soli v té největší koncentraci. Brouka do hlavy mi nasadila redaktorka pořadu pro ženy, která chodí na tyto výhonky se zahradnickými nůžkami. Jak dlouho trvá nastříhat kilo smrkových výhonků??