Ocel damasteel je velmi specifický materiál, která je zvláštní především svoji strukturou. Tato struktura je v zásadě obnovitelná ve stejné podobě, jako když byl šperk nový. Také klasickou nerezovou ocel 316L nebo 316Ti lze časem obnovit a vrátit ji původní neonošený vzhled. Lidé mají ke šperkům různý přístup, pro někoho může být cenná i jeho patina, která mu dává osobní kouzlo.

K vybraným šperkům z oceli damasteel i z nerezové chirurgické oceli, z titanu a z dalších materiálů nabízíme DOŽIVOTNÍ SERVIS ZDARMA.
 
Šperk, na který se vztahuje doživotní servis, je v inzerátu označen. Od 1.2.2014 je délka záruční doby a případný doživotní servis označen přímo na faktuře u každého zakoupeného produktu. Do 31.1.2014 je doživotní servis poskytován na nerezové a damasteel prsteny i ostatní šperky, které nejsou kombinované s jinými materiály.
 
U některých šperků není doživotní servis uveden, přesto se lze na obnovení vzhledu domluvit. Je to z důvodu specifických vlastností daného šperku, které je třeba řešit individuálně. 
 
Tento servis zejména zahrnuje:
- obnovení struktury nebo povrchové úpravy (omezení níže)
- úpravu velikosti (dle předchozí domluvy). Platí omezeně pro nekruhové tvary a prsteny s ozdobami. (omezení níže)
- opravy škrábanců
- obnovení rytí nápisů (podle šablony nebo PC). Připadá v úvahu poškození při prováděném servisu, např. u probroušení na větší velikost.
 
 
 
Omezení úprav a servisu zejména:
- pro prsteny s kameny, perlami kombinované materiály zpravidla nepůjde provést obnovení zatmaveného povrchu nebo obnovení struktury vyleptáním
- úprava velikosti je komplikovaná pro nekruhové tvary (typy prstenů např.: Kulatý čtvereček a Round Square, Forever, Kumali, Purs) a pro prsteny s kameny, perlami a s jinými výraznými ozdobami (Golden line, vybroušené nebo vystouplé ozdoby, ...)
 
 
Je třeba také počítat s tím, že každým obnovením struktury se lehce šperk ztenčí a nelze tuto operaci provádět do nekonečna.
Proto zdůrazňuji, že slovem "doživotní" je myšlena životnost šperku.
Doživotní servis případně může přejít i na nového majitele, podmínkou je zachování dokladu o prodeji.
 
Nad rámec bezplatného servisu jsou možné i další úpravy šperků. Může jít o zúžení prstenů, doplnění ozdob apod. Zde bude cena úpravy kalkulována dle náročnosti prací a materiálu.

V bezplatném servisu není zahrnuto poštovné. Standardně je účtována cena podle Vašeho výběru způsobu zaslání. Při osobním odběru je zdarma.

Pokud si přejete Váš šperk obnovit, doporučuji předem detaily a termíny s námi zkonzultovat. Pak zašlete jej na naši adresu společně s průvodním dopisem, co na šperku chcete udělat. Nezapomeňte na kontakt na Vás  (mail, telefon) a identifikaci původní objednávky. Můžete nám šperk předat i osobně.
 
Pokud máte k tomu tématu dotazy, rádi je zodpovíme. 
 
Doživotní servis nenahrazuje záruku na zboží, která je 24 měsíců ode dne zakoupení.
 
Hynek Kalista, KREDUM CZ s.r.o.