Miluju Přírodu. Už je to ale hodně dlouho, co jsem vyrazila jen tak s batohem na víkend kamsi do lesů....zlenivěla jsem. Přesto je pro mě příroda, a nejen ta, hlubokou studnicí inspirace.

Fascinuje mě atmosféra míst, kde na celém horizontu není na dohled jedinný lidský zásah....jen Příroda. Dokonalá... živá...věčná.

Nejhlubší dojmy ve mně zanechaly pohledy z vrcholů Vysokých Tater...člověk se tam cítí tak malý a zároveň tak velký.... Hluboké dojmy a nesmazatelné vzpomínky mám také ze Šumavy a Pošumaví a Českomoravské vrchoviny, kde jsem od mládí trávila hodně času....o tom ale tento blog není.

Umím si užívat i zdánlivé maličkosti: první jarní kvítky, deroucí se skrze sníh, ale i jaro v plném rozpuku, klidně i v pražských Strašnicích, kde jsem vyrostla...vůně jasmínů....akátů...zrající ovoce... vůně čerstvě posekané trávy nebo sklízeného obilí....barvy podzimního listí...ticho, když krajinu zasype sníh.

  

  

Hluboký dojem ve mně zanechala i Příroda Skandinávie. Švédska a Norska - kde jsem letos strávila deset dní. Nejsem typ cestovatele, co by měl pobyt na den rozplánovanovaný nebo vstával brzy ráno, aby mu nic neuteklo, a tak jsem vpodstatě objevila pouze kousek toho, co tyto dvě překrásné země nabízejí k vidění, ale i tak to pro mě byl úžasný zážitek. Severská příroda ve mně zanechala hluboký dojem a mocně mě inspirovala.... z této inspirace vznikla kolekce šperků z polymerové hmoty Fimo "Skandinávská inspirace".

Nabízím Vám tu ke zhlédnutí něco málo fotek téhle fascinující severské přírody (i když bohužel jen vzdáleně přibližují atmosféru) společně se šperky, které jsem pod tímto mocným dojmem vytvořila.

Přeji příjemné pokoukání!

...a teď ty slíbené šperky... "Skandinávská inspirace"... vytvořila Eva Hašková ... alias E.H.design...

  

  

  

  

  

....jestli jste dočetli a doprohlíželi až sem, mohla by Vás zajímat celá skandinávská kolekce, nebo dokonce celý obchůdek E.H.design.

 

....a musím si koupit lepší foťák, neb jsem dostala velkou chuť oprášit dávného koníčka - fotografování!

fotografie jsou z poloostrova Gålö nedaleko Stockholmu a norského ostrova Hvaler