Domů Zboží Od Něha kovu

Smalto-drátované hodiny "Nad ránem.."

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Něha kovu

Katalogové č.: 7978464
Zobrazení: 167x
Vloženo: 14.11.2016
Počet srdcí: 39x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Smaltovaný ciferník je doplněný klasickým drátenickým opletem a skleněnými korálky.

Jsou určeny milovníkům ranního rozbřesku, noci, .. MILOVNÍKŮM ..

Hodiny jsou vyrobené z černého žíhaného drátu, který ve vysoké vlhkosti rezne, nehodí se proto do exteriéru.

rozměry: ciferník bez drátu r 20cm, samotné hodiny r 38cm,

Průmyslově vyráběné smaltované hodiny zdobily domovy po mnohé generace.. U mě v dílně však poprvé došlo ke spojení dvou krásných médií, které k sobě tolik patří.. SMALTU A DRÁTU.. 

Své středy sama smaltuji a doplňuji o malbu a zdobení.. Tyto hodiny jsou mým výhradním autorským dílem, každy kousíček byl tvořen jen pro to dokonalé spojení..  Vše, kromě strojku, prošlo mýma rukama..

Vytvořila jsem drátované hodiny, jako tradiční drátenický výrobek, novým a neotřelým způsobem. Hodiny, tak jako vešké mé výrobky, vznikly nejprve na papíře. Velmi často usedám s tužkou ke stolu a zaznamenávám své nápady na papír. Překresluji, dodělávám, dobrušuji návrh a až když jsem naprosto spokojená vemu do rukou kleště a drát a začnu tvořit dílo samotné. Tyto hodiny jsou tedy mým autorským dílem.

Toužila jsem vytvořit drátované hodiny.  Hledala jsem způsob, jak je udělat, aby byly přesně podle mých představ. Nevyhovovaly mi žádné dusud použité materiály na vytvoření ciferníku. Přemýšlela jsem nad dřevem, keramikou i nad různými recy materiály, ale pořád to nenaplňovalo mé představy.. No potom, jednou v noci, přišlo "vnuknutí" a měla jsem TO!!. Rozhodla jsem se pro smalt.. je tak krásný, pestrý a variabilní.. a hlavně mi umožnil to, že jsem autorkou celých hodin, nejen opletu! Vše si můžu přizpůsobit své představě, nejsem na nikom závislá. Spojení smaltu a drátu je pro mě prostě dokonalé a jsem šťastná, že mi bylo dáno to noční vnuknutí..

Menu
--