Domů Zboží Od Art C.

Salad press .... minikvašák 2l

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce250 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Art C.

Katalogové č.: 5489733
Zobrazení: 2693x
Vloženo: 13.9.2014
Počet srdcí: 81x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Pochutnejte si na pickles - kvašené zelenině , které si sami připravíte v této nádobě vytočené z odolné kameniny vypečené na vysokou teplotu.

Rozměry  cca : obsah cca 2 litry  : výška s tyčkou cca 22 cm, průměr cca 16 cm

Dodáváme kompletní s  gumou a tyčkou...

Do myčky může :-)

Originál - ruční práce.

 

Něco navíc:

Pickles obsahují spoustu minerálních látek, a hlavně enzymů, které pomáhají regenerovat buňky. Nadopují vás také probiotiky, která zvyšují obranyschopnost organismu.

 

A JAK NA TO ?

1 Zelí nakrouhejte najemno, cibuli nakrájejte na tenké půlměsíce a mrkev nastrouhejte nahrubo, můžete ale použít i ředkev, brokolici,tuřín, dýni prostě jakoukoliv  zeleninu, kterou máte rádi. Množství upravte podle velikosti nádoby, aby se tam vše najednou vešlo.


2 Všechnu zeleninu smíchejte ve velké míse se solí ( na 1 kg zeleniny 20g soli) , kořením - např. čerstvý nastrouhaný křen nebo kmín, použít můžete i kopr, zázvor, česnek, rozmarýn, jalovec, bobkový list nebo nové koření - a pořádně rukama mačkejte, až zelenina začne pouštět šťávu.

Teprve potom ji silou napěchujte do čisté nádoby, natlačte ji ke dnu tak, aby se pokryla šťávou, a nakonec ji zatižte. S pickles soudek neboli minikvašákem  to není problém - mají keramickou pokličku i tyčku s gumičkou na zatížení.

Pokud zelenina sama nepustí šťávu tak, aby byla ponořená alespoň 1-2 cm, zalijte ji převařenou vychladlou osolenou vodou.


3 Takto upravenou zeleninu nechte stát 4-6 dní, ideálně při teplotě kolem kolem 20 °C. Při nižší teplotě se kvašení zpomaluje, což zhoršuje chuť i kvalitu; při vyšší teplotě by mohla být zkvašená zelenina cítit po žluklém másle a mít nepříjemnou chuť. Také nedávejte nádobu k topení nebo na místo, kam svítí slunce - kvašená zelenina nemá ráda střídání teplot.


4 Když je zelenina zkvašená, měkká a je v ní hodně šťávy, přendejte ji do menších zavařovacích skleniček. Dbejte na to, aby byla vždy všechna zelenina ponořená v kysané šťávě. Vložte do ledničky - tím zastavíte kvašení. Takhle vám vydrží i několik měsíců.


5 Ochutnejte vychlazené pickles - měly by chutnat velmi svěže a příjemně slano-kysele.

    Menu
    --