Domů Zboží Od Jednooký Král

Kapesní dýmka - oliva, vřesovec & jeřabina

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
* Doprava zdarma je k dispozici pro některé varianty dopravy a platby
Platba předem
ZDARMA - Optimální doprava dle prodejce0 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Jednooký Král

Katalogové č.: 8216157
Zobrazení: 346x
Vloženo: 31.1.2017
Počet srdcí: 24x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Jedna z nejdrobnějších dýmek, jaké jsem zatím vyrobil. Je z krásných a neobvyklých dřev. Bude sloužit spíše pro kratší kouření, dým je potřeba nasávat hezky pomalu, aby se jemná hlavička příliš nerozpálila v ruce. Malé dýmky jsou dobrým trenérem pro každého kuřáka dýmek... tříbí techniku :-)

Každá část je zhotovena ručně - používám tradiční nástroje, jako jsou dláta, japonské pily, sekera, rašple, cidlina a smirkové papíry.

Hlavička této dýmky je ze vznešeného dřeva olivovníku. Veliké poleno jsem si přivezl z olivového háje v Chorvatsku (táhl jsem ho domů v batohu na zádech, když jsme se vraceli ze sportovního kurzu - ještě na gymnáziu :-) ). Olivové dřevo je dřevo královské, velice husté, těžké a s bohatou kresbou, v níž se střídají tmavé linie se světlými. Vždy napjatě očekávám, jaká kresba se v kusu olivového dřeva skrývá... Krásně se leští.

Náustek je ze dřeva jeřábu. Lehce prohnutý. Jeřáb má krásné dřevo. Bělová část je světlá, smetanová, střed je naproti tomu tmavý - barvou podobný ořešáku. Dřevo je ale na omak sametovější, méně tvrdé a matnější. Jeřáb stále ještě roste v České Kanadě - u vesnice Hrsadiště. ...běžné plastové náustky mě nebaví...

Ozdobný kroužek spojující hlavičku s náustkem je z jasně červeného dřeva vřesovce (buxusu). Je to husté, spletité dřevo, které se tradičně používá pro výrobu dýmek. Přivezl jsem si ho v batohu z horké španělské Andalusie.

délka: 18,7 cm

šířka hlavičky: 2,5 cm

výška hlavičky: 3 cm

šířka "kotle": 1,5 cm

hloubka "kotle": 2,3 cm

průměr kouřového kanálu: 0,4 cm

hmotnost: 15 g

Dýmka bude krásně táhnout, vrt je umístěn přesně na úroveň dna "kotle", takže ani poslední zbytek tabáku nepřijde nazmar.

Mé dýmky jsou určeny především ke kouření "pro chuť" - pro chvíle, kdy se můžete zastavit, nacpat si dýmku, pomalu bafat a vyfukovat kroužky (nebo dýmové lodě - jste-li Gandalf). Doporučuji nasávat kouř pouze do ústní dutiny. Dýmka nemá filtr... ve Středozemi filtry nefrčí. Absence filtru nepředstavuje při nasávání kouře do úst žádný problém - naopak, dýmka lépe táhne, chuť tabáku je plná a dým se dostatečně ochladí díky dlouhému náústku.

Povrch dýmky je zatepla vytažen do lesku pomocí včelího vosku. Dřevo je ošetřeno směsí přírodních olejů a včelího vosku - lněným (nemění barvu), tunkovým (na vzduchu tuhne a vytvrzuje povrch), pomerančovým (konzervuje dřevo a krásně voní) a borovicovým (slouží jako rozpouštědlo). Jedná se o šetrný způsob konzervace dřeva - na omak zůstane zachována struktura a pórovitost. Dýmka je v ruce příjemná, není schována pod vrstvou syntetického laku...

Jednooký Král

Menu
--