Domů Zboží Od almabe

Dar elfů (chryzopras a aragonit)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce120 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 8418709
Zobrazení: 157x
Vloženo: 4.4.2017
Počet srdcí: 18x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný šperk je vytvořen z chryzoprasu  velikého 4,3*3*1,5 cm.  Kámen má sametový lesk, je krásně rozbrázděný a jeho barva je světle jablečně zelená, v níž se rozbíhají  cestičky tmavších odstínů. Žádný jiný kámen nemá takovou "jarní" barvu, jako má právě chryzopras. Kámen je krásný, zajímavý a jeho barva je víc zelenější a hezčí ve skutečnosti než na foto. Snad nejblíže je barva zachycena na foto šperku na dlani.

Druhou dominantou šperku jsou poločiré srostlice krystalů aragonitu, barvy  tmavšího medu. Aragonit je ke chryzoprasu pevně připoután.

Šperk celkově měří 6 cm na výšku  a 5 cm na šířku.

Šperk je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem.  Zavěšen je na kvalitní kulaté černé kůži, tloušťky 3 mm,  délky 43 cm, zapínání je na karabinku.

Chryzopras (chrysopras) nebo také Venušin kámen je nejvíce ceněnou odrůdou chalcedonu. Má smaragdově zelenou, modrozelenou nebo jablkově zelenou barvu. Je průsvitný nebo neprůhledný se skelným matným leskem.

Jeho název je odvozen od řeckého chryzos – zlato a prasmai – ocenit. Znali ho již staří Řekové a Římané. Používali ho k výrobě a zdobení broží, náramků, prstenů a jiných šperků. Zdobili jím také chrámy a kaple. Byl nošen jako talisman. Věřilo se, že chrání proti závisti, prokletí a očarování. Byl symbolem nadpozemské lásky, proto byl nazýván „Venušin kámen“ Zeleně zbarvené kameny patřily k nejcennějším a nejoblíbenějším již ve starověku.  Výrazné obliby dosáhl obzvlášť ve 14. století, kdy jím nechal Karel IV. vyzdobit Svatováclavskou kapli na Hradčanech a také kapli na Karlštejně.

Chryzopras: Jeho mírná zář zklidňuje, projasňuje zdánlivě nevyřešitelné, spletité problémy a vnáší do podvědomí a vědomí jas, jenž láskyplně prosvětluje všechny naše pocity, pohnutky a činy. Pomáhá nám trpělivě snášet i všechnu bolest a příkoří, neboť s jeho pomocí prohlédneme a poznáme, že vše má nějaký vyšší, i když nám dosud neznámý smysl. Posiluje vytrvalost v hledání pravdy, pravého smyslu života. Pomáhá nám najít sebe sama, věřit si, hledat jistotu a odpovědi na otázky především ve vlastním nitru a příliš se nespoléhat na vnější pomoc.

Aragonit se řadí mezi krystaly s uklidňující silou, která navozuje pohodu a mír.  Jeho působení dokáže přeměnit stres  na pozitivní energii. Pokud je tento kámen ve Vaší blízkosti, má příznivý účinek na nervovou soustavu.  

Je to kámen pravdy a porozumění, který učí trpělivosti a vytrvalosti. Jeho skvělou vlastností je schopnost dodat elán, vitalitu a celkově zvýšit chuť do života. Přitom lidem pomáhá, aby stáli nohama pevně na zemi  a nelétali příliš hlavou v oblacích. Zároveň uklidňuje chaos v duši a v sobě samém a přináší pocit jistoty, vyrovnanosti  a klidu.

Menu
--