Domů Profil prodejce Kovaelis
Eliška Kováříková
  • aktivní prodejce od r. 2013
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Moravský Žižkov, ČR
  • 30 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (7) 100%
Nadšenci: 124
Aktivita: aktivní
Prodáno: 30
Registrace: 27.5.2013
Město: Moravský Žižkov
Stát: ČR

Kovaelis

/ Prodávající
Novinky
1002424
4.4.2022 Stříbrné lístečkové náušnice s Azuro-malachitem.

Jmenuji se Eliška Kováříková, spolužáci mne láskyplně přezdívali Kovka, s kovem pracuju ráda, baví mne na tom ta změna, která se vytváří a vytvaruje ohněm, vodou a umem.  

Navrhuji a tvořím šperky nejen ze stříbra s kamenem nebo bez v limitovaných sériích, kde každý kousek je originál. Mezi mými šperky najdete od složitějších kousků s citem pro detail až po jednoduše střižené kousky s důrazem na povrch šperku.

Důležitá je pro mne textura, reliéf, pocit. Povrch, který není jenom vidět, ale dá se také nahmatat, tedy cítit dalším smyslem. Dát šperku další rozměr. Zaměřuji se na tvarování povrchu kovu technikami jako je retikulace a použití různých razidel, abych vytvořila nejen vizuální, ale také haptický vjem.

Jinými slovy se mi líbí, když ženy při nošení mých šperků těší se jich dotýkat, hladit a zkoumat strukturu. Majíce toto na mysli, neustále hledám různé textury materiálů a jak je přetvořit na povrch mých šperků.

Mým cílem je nositelnost každého kousku s důrazem na jemné nitky emocí mezi tím kdo šperk nosí a tím kdo se na něj dívá, přičemž kladu péči na každý krok od výroby až po balení. 

Inspirace ke mně přichází ze hry světla, z kůry stromů, květin, listů, emocí, z jizev života, odkudkoliv čeho se dá dotknout tělem nebo srdcem

 Nahlédněte do mojí dílny 

puncovní značky

Pro ověření klikněte, prosím, na oficiální stránky puncovního úřadu pro informace o puncovních značkách.

//www.puncovniurad.cz/cz/znacky.aspx

 

Eliška Kováříková at Kovaelis

I am a metalsmith by training and surname. I make fine handcrafted Sterling Silver jewellery with or without natural stones in limited sets where every piece is unique.

My work varies from intricate pieces with great attention to detail to simple clean-lined pieces emphasizing the surface of the jewellery.

I concentrate on relief, texturing of metal such as reticulation, punching, stamping to create a haptic feeling as another dimension for senses. In other words I like it when women consider it a pleasure touching my jewellery while wearing it. Having this on my mind I constantly seek out different textures of materials and how to transfer them onto the surface of my jewellery.

Focus on the wearability of every piece emphasizing the esthetics between the wearer and the viewer is my aim and care is taken in every step during production including packaging.

My inspiration comes from play of light, bark of trees, flowers, leaves, emotions, scars of life, anything you can either touch or feel by heart.




For work with precious metals, I am registered at Czech Assay Office and my assay mark is together with state assay marks always stamped on every piece of my jewellery.

Czech Assay Marks

Please feel free to check czech assay marks on this offical link of Czech Assay Office:

//www.puncovniurad.cz/cz/znacky.aspx

 

 

Způsob dopravy
Šperky zasílám dárkově zabalené Českou poštou doporučeně v bublinkové obálce nebo jako cenné psaní ve speciální obálce. Vždy pojištěno na vyšší cenu. Nebo Zásilkovnou. V objednávce uveďte, prosím, místo zásilkovny.
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Zboží

Další zboží od Kovaelis

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--