Nápověda / Prodej - Fler doprava

Pokud je uznána reklamace přepravy, jak probíhá reklamační proces?

V případě, že dojde ke škodní události (ztráta nebo zničení zboží) a reklamační proces proběhne kladně ve prospěch zasilatele (viníkem je dle podmínek VOP přepravní společnost), bude odpovídající částka za škodní událost uhrazena společnostní Zásilkovna na účet prodávajícího (zasilatele). Prodávající je povinen částku za zboží vrátit nakupujícímu nebo zaslat nové zboží. 

Škodní události proplácí dle VOP dopravce na účet zasilatele (prodávajícího) a to v nákladových cenách zboží (stanovuje se doloženou nákupní fakturou případně čestným prohlášením o ceně zásilky). Nákladovou cenou zboží se rozumí výrobní cena zboží bez ušlého zisku, vícenákladů, smluvních pokut, penále apod.

Proces je následující:

1) Vystavené dokumenty prodávajícím:

  • Prodávající vystaví společnosti Zásilkovna s.r.o. řádnou fakturu (může pokračovat pod normálním číslem fa v řadě). Faktura bude obsahovat položku Náhrady škody na zásilce, např. takto:

    “Fakturujeme vám náhradu škody k zničené/ztracené zásilce XY”.
    Interaktivní faktura (pdf formát).

    Uvedená cena musí odpovídat nákladové ceně na výrobu zboží bez DPH a to bez ušlého zisku a bez nákladů na dopravu a balné. Pokud  byl poškozen např. jen jeden kus z celé zásilky, faktura bude jen na tento jeden kus.

  • Prodávající vystaví čestné prohlášení, kde potvrdí, že fakturovaná cena za škodní událost odpovídá nákladové ceně na výrobu zboží (nebylo-li čestné prohlášení dodáno dříve).

2) Zásilkovna s.r.o. tuto škodu uhradí na účet prodávajícího. Škoda je uhrazena v termínu do 30 dnů od uznání reklamace.

V případě, že prodávající vrací nakupujícímu peníze (nevyrobil nové zboží, které prodávajícímu pošle jako náhradu), pak:

  • Prodávající vystaví Opravný daňový doklad (měl by mít zpravidla novou číselnou řadu - doporučujeme nezařazovat do běžné číselné řady faktur). Tento opravný daňový doklad bude obsahovat položku ve smyslu:

    "Opravný daňový doklad k fa. č. XY z důvodu zničeného/ztraceného zboží".

    Cena bude uvedena jako záporná hodnota (např. -1.280,-) a bude svojí výší korespondovat s již vydanou fakturou nakupujícímu.

  • Na základě tohoto opravného daňového dokladu pošle prodávající nakupujícímu částku za zboží na jeho účet.

Cena za dopravné (dle aktuální ceny fakturované Fler s.r.o. za Fler dopravu) se odečítá z běžné následující fakturace provizí na Fler.cz

 




« zpět na hlavní stranu nápovědy
Menu
--