Nápověda / Prodej - EET

Časté otázky

Jaké tržby jsou evidovány?

Propojení Fler platební brány s EET eviduje všechny platby za Fler objednávky hrazené platební kartou přes Fler platební bránu. Ostatní platby spadající pod povinnost evidence tržeb (např. platba v hotovosti) evidovány nejsou.

Od kdy se budou posílat data do EET?

Pokud si prodávající nastaví propojení a zapne je jako aktivní, Fler začně automaticky evidovat tržby od 1.3.2017. Upozorňujeme, že jednotlivé druhy činností se do EET zapojují postupně a ne všichni prodávající na Fleru jsou povinni evidované tržby evidovat již od 1.3.2017. Více o jednotlivých vlnách naleznete zde.

Bankovních tlačítek se EET netýká?

Rychlý bankovní převod zadaný bankovním tlačítkem nespadá do povinné evidence EET. Proto tuto tržbu do EET Fler nezasílá. Prodávající, kteří chtějí používat Fler platební bránu, ale nechtějí tržby evidovat, mohou zapnout pouze tento druh platby.

Jak je to s fakturami?

V případě, že uskutečněná platba patří mezi evidované tržby (tedy platba platební kartou přes Fler platební bránu), bude faktura vystavená na Fleru automaticky obsahovat veškeré informace dle zákona o EET. Informace o EET jsme přidali i do Fler API (detail faktury, detail objednávky).

Vystavuje Fler účtenku?

Ano, po zaevidování platby automaticky vystaví systém účtenku obsahující všechny potřebné údaje v souladu se zákonem. Účtenka je k dispozici nakupujícímu v sekci Nákup > Objednávky, přímo pod danou objednávkou. Účtenka nenahrazuje řádnou fakturu.

Pokud používám platební bránu musím si evidovat EET?

V případě platby platební kartou je prodávající (příjemce platby) povinen každou takovou platbu evidovat v EET. Datum, od kdy je prodávající povinen platby evidovat závisí na vlně, do které předmět prodeje spadá. Více o vlnách připojování do EET zde.

Pokud prodávající zapne pouze platbu "Rychlý bankovní převod" (tzv. bankovní talčítka), pak prodávající tyto platby evidovat nemusí.

Kde najdu další informace?

Informace o novinkách najdete v diskuzi zde na Fleru nebo na informačním portálu MFČR http://www.etrzby.cz.




« zpět na hlavní stranu nápovědy
Menu
--