Pokračování k soutěži znáte opravdu dobře naše domácí zvířátka?

 

Jak už jsem v minulém blogu slíbila, že Vám tato zvířátka blíže představím, tak činím.

 

   

Vietnamská selátka.

Vietnamské prasátko bylo vyšlechtěno ve Vietnamu. Zdomácnělo v posl. letech i u nás, neboť má jeho chov mnoho výhod.

Toto prasátko je lehčí a menší, než prase domácí. Má o mnoho méně tučného masa, protože se pase. Takto nespotřebujeme tolik krmiva, které dáváme prasátku domácímu. Pochopitelně, že i těmto prasátkům dáváme jádro, brambory, šrot, ale díky pastvě v mnohem menší míře. Masíčko je mnohem dietnější, než má domácí prase.

 

Kachna  Indický běžec. Indický běžec je téměř zpřímená kachna, která se u nás chová především jako likviátor slimáků a dalších drobných škůdců na zahradě jako různých brouků, vajíček hmyzu, šneků.

Tato kachna je zpřímená, protože kdysi v zemi, kde nebyla žádná pastva nemohly zůstat a tak je pastevci hnali na pastvu mnoho a mnoho kilometrů. Tento stav trval dlouho a tak se postupně kachny začaly vztyčovat, aby se jim lépe běhalo a vydržely dlouhé cesty. Tyto kachny žijí až 20 let. Výhodou je, že snášejí od ůnora do října vejce a to téměř každý den v tomto období. Vejce se mohou  konzumovat a jsou chutná a výživná. Mají hodně žlutý žloutek.

 

   Štěně Borderkolie.

Borderkolie prý je jeden z nejchytřejších psích ras. Rychle se učí, je naprosto oddaná svému pánovi a práci s člověkem miluje. Proto ji vídáme často v televizních pořadech jako Československo má talent aj., kde vystupuje s pánem nebo paničkou a dělá neuvěřitelné psí kusy.

 

    Králík Český strakáč.

Jeden z našich nejznámnějších králíků. Je to střední plemeno. Dále máme plemena velká např. Belgický obr.

Pak jsou malá plemena a zakrslá plemena.

Pro někoho byl úkol lehký, jak uvedl, pro někoho těžký. Proto jsem Vám chtěla přiblížit, o čem jste soutěžili.

Děkuji Vám všem za případné shlédnutí tohoto blogu.♥♥♥