.. ano, pokročili jsme z první části do části druhé, která byla poněkud zdlouhavá, únavná a místy i podrážděná. :-)

Původní plán mít zasádrováno, zatmeleno, vymalováno, natřeno a položený koberec již ve středu, se posunul na pátek a v pátek na tuto neděli. :-) Ale abych nepředbíhala..

Poté co jsme vyklidili, začaly se opravovat praskliny, sádrovat po hmoždinkách a tmelit. Jenže chybičky se vloudí a jestli někdo z Vás bydlí ve starém domě, ví že chybiček se vloudí daleko více, než jedna nebo dvě! :-)

A tak jsme zasádrovali a pak jsme zjistili, že na některé věci budeme potřebovat akrylový tmel. Když se muž vrátil vítězoslavně z obchodu s akrylovými tmely v ruce, mohlo se začít. V době tmelení jsme zase přišli na nějaké trošky, co se ještě zasádrují, a při sádrování na něco, co se dá zatmelit a tak pořád dokola.:-) Takhle jsme dva dny poletovali a ladili a tmelili, a pak čekali, až to vytvrdne.

Mezitím jsme při vrtání děr do zdi na nové hmoždiny postupně řešili problém, že někde ve zdi je elektřina, ale.. pozooor, nikdo vlastně už přesně neví, kde! :-D Takže se vrtalo za mohutného modlení, aby jsme náhodou nenavrtli kabel. :-)

S přibývajícím časem, přibývá i únava a ubývá nadšení. Já unavená, muž unavený a tak poslední dva dny jsme na sebe byli místy už dost nerudní, uznávám že já někdy i více. :-D

Když už bylo hotovo, pustili jsme se do malování. Malovali jsme hezky postaru, vápnem (pytel 30kg za 115,- a ano, máme ho ještě skoro celý :-D). No a protože vápnem se nedá malovat válečkem, jeli jsme pěkně postaru i štětkou. Po první malbě bylo jasné, že to bude chtít ještě jednou, a po druhé jsem sice uznala, že i třetí by nebyla marná, ale z časových důvodů jsem to zavrhla. Čisté a vymalované to je, jen to bylo trochu "židaté"..

Vrháme se na čištění a opravy betonové podlahy, kterou jsme následně natřeli speciální barvou na beton 400,- (2kg), kvůli prašnosti a zakonzervování betonu.

Hurá, další část hotova a tak jsem se vrhla na natírání dveří, futer, okna atd.. pěkně na bílo! :-) Barvu na dřevo (interiér i exteriér, lesk) jsme sehnali ve slevě z 1400,- na 499,-.

Mezitím řešíme střihací stůl a police, já chtěla koupit dýhovanou tabuli, ale můj muž měl skvělý nápad, jak ušetřit a bílou barvu na dřevo už přece máme. Tak objednáváme dvě velké tabule dřevotřísky o tloušťce 22mm (125x255cm) za 1049,-, s tím, že to nařežeme a natřeme. No proč ne, natírání mně baví! :-)

Když jsem skončila s natíráním dveří, oken..., přivezli jsme tedy dřevotřískové tabule, rozměřili, muž rozřezal a vrhli jsme se do natírání. Dobrý nápad to byl, police jsou natřené 3x, jsou krásně hladké a přesto si zachovaly dekor té dřevotřísky. Zítra mně čeká ještě 2x natřít stůl a může se stěhovat. :-)

Abych nezapomněla, při vyklízení jsem si "sprostě ukradla" :-) z dílny nádhernou polici, kterou bylo fakt na stavění plechovek ředidla, maziv aj. věcí opravdu škoda a ta šla taky na bílo! :-) No není parádní? Úplně na horní polici vidím obdelníkový květináček s vřesem! :-)

Přišel čas na koberec. Je pravda že jsem chtěla lino a nebo plovoučku, abych si zametla a nemusela do přístavku pořád tahat lux.. ale plán byl jasný, dílna za co nejméně financí. Takže vzhledem k tomu, že podlaha není rovná, což by na plovoučku být musela, a lino by vyšlo dráž, než fakt kvalitní koberec který jsme pak sehnali za 400,- (330x370cm), bylo jasno. Navíc, koberec je i teplejší, když nemám zatím to nové okno a dveře. :-)

Muž se ještě vrhl na položení koberce a musím říct, že jsem měla obavu, jak se bude tak velký kus koberce pokládat do místnosti, která byla o dost menší. Muž mně však slušně vypoklonkoval :-) že to udělá sám a musím říct, že se mu to povvedlo parádně. Po dnešku můžeme vítězoslavně prohlásit, že koberec je konečně položen a zítřkem se přehoupneme do fáze III., čímž jsme opět oba pookřáli, protože tohle už bude fajn zařizování.. bude to finish! :-)

  

Já už se tak těším!!!!